BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

10 отбора участват в проект „Красива природа“ в Петрич

Изпълнението на проекта включва пребоядисване на стената от бетон, която е до пътя, водещ към Младежки дом- Петрич. Идеята е на ЦЛРП Общински детски комплекс – Петрич, а в реализацията се включват ученици от осем училища, отбор на организаторите и на Младежи ГЕРБ. Задачата пред всеки отбор е върху предварително разчертано място на стената да направи основа в цветовете на националното знаме и на точно определена площ по предварителни шаблони да бъде патрона на училището – I ОУ „Кочо Мавродиев“, III ОУ „Гоце Делчев“, IV ОУ „Христо Смирненски“, СУ „Антон Попов“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Първомай, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Рупите, ПГ „Пейо Яворов“ и ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“.
Патрон тази година на проекта „Красива природа“ е кметът на общината Димитър Бръчков, който днес се срещна и поздрави участниците в инициативата. „Горд съм от избора на композицията, върху която се работи – рисуване на патроните на училищата и националното знаме, горд съм, че отново намираме най-естественият повод да възпитаваме родолюбие. Знам, че ще се поздравим с добър резултат“, каза кметът Димитър Бръчков. Община Петрич извърши необходимото, за да е възможно боядисването на стената със специална боя, устойчива на атмосферни влияния. Почистена от растителност и грундирана предварително беше цялата площ. През следващите дни до петък ще бъде създавана и временна организация на движение по пътя за Младежкия дом в часовете, когато учениците работят, за да се гарантира тяхната безопасност.
Община Петрич благодари на всички ученици, учители и ръководители за включването в проекта „Красива природа“!

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!