BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди българи се запътиха на пазар в Одрин

На ГКПП „Капитан Андреево” миналият уикенд се изви километрична опашка от автомобили. Много наши сънародници щурмуваха Одрин за съботно-неделен пазар. Толкова беше засилен интересът, че кметът на града дори излезе с призив на български туристите да носят предпазни маски и да спазват хигиена и социална дистанция, предава NOVA.

По всичко изглежда, че и тази седмица ще е натоварена. Пътуванията към Турция започнаха още в петък, който е пазарен ден. Освен за пазар, сънародниците ни пътуват и с цел екскурзия. В събота сутрин чакането за преминаване от и към Турция ще отнеме часове. Стотици автомобили очакваха да преминат още от сутринта и в двете посоки. От „Гранична полиция” отвориха максимално много трасета, за да стане преминаването по-бързо.

В петък срещу събота пътуващите бяха блокирани около 4-5 часа заради срив в системите на турската граница. През последните седмици това се случва често.

„За предходната седмица за дните петък, събота и неделя преминаха над 60 000 пътници и близо 15 000 превозни средства в двете посоки. Това беше най-натоварената седмица. Очакваме подобни цифри и през този уикенд. ”, обясни зам.-началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Яни Пейчев. В петъчния ден преминалите южната ни граница са над 4 000.

The post Хиляди българи се запътиха на пазар в Одрин appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!