BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хаджигенов обяви, че е готов да стане премиер

Адвокат Николай Хаджигенов обяви, че е готов да заеме поста министър-председател. По думите му не се страхувал от отговорността и очаквал разговори с останалите партии в новия парламент.

Заявката му идва само няколко дни, след като каза, че ще се „жертва“ за министър.

„Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си – нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже“, заяви депутатът от 45-ото НС в пред „България он еър“.

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението „Изправи се! Мутри вън“ и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

„Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части –  „Изправи се!“ и „Мутри вън“, и очевидно аз представлявам втората част“, обясни адв. Хаджигенов.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него „Има такъв народ“ ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик.

По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!