BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фалшив сигнал за взривни устройства вдигна на крак полицията в Дупница

Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас за поставени взривни устройства на ключови места в Дупница е постъпило на 20 март чрез тел.112 в полицията в града. При извършената проверка е установено, че информацията е невярна, а обадилият се е 32-годишният С.Ж. от града. По-късно е открит и задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той е известен с хулигански прояви.

Съставен му е АУАН за подаване на неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ. Предвидената глоба за това деяние в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 е 5000 лв.

От полицията напомнят на гражданите, че при подаване на фалшиви сигнали, които са наложили мобилизиране на ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв.в случай, че не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службата вреди.

При повторно нарушение налаганите глоби или имуществени санкции са в двоен размер.
Призоваваме гражданите: Ползвайте телефон 112 в случай на спешност – реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имуществото ви.

The post Фалшив сигнал за взривни устройства вдигна на крак полицията в Дупница appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!