BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ужасяващи разкрития за убийството край Негован

991-ratio-choveshki-ostanki-kraj-negovan

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания.

При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконно оръжие и застрелял жертвите в главата. Жертвите са 75-годишният Йордан и 70-годишната Марияна. За Йордан се знае, че в бивш треньор по борба, работил дълги години и в чужбина.

Убийството било извършено на 14 юли в апартамент на централния столичен булевард „Витоша”. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е извършено с цел обир. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Емил Марков”. Оказало се, че средствата не са в жилището на булевард „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните.

Те са криминално проявени. Единият е лежал и в затвора. Планирали убийството от около година насам. Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите ще държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Емил Марков”.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.

По случая са работили 70 служители на МВР. Те достигнали първо до извършителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

Източник: НОВА

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!