BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Удължават срока за смяна на личните документи

Удължават с 6 месеца срока на личните документи, които изтичат до 31 януари 2021 г. Това решиха депутатите с поправки на първо четене в Закона за извънредното положение.

Предложението е на ГЕРБ, като целта е да няма струпване на хора по опашките в звената “Български документи за самоличност”. Вносителите припомнят, че до края на 2020 г. и началото на 2021 г. предстои изтичането на голям брой лични карти и подмяната им. Затова се удължава срокът на личните документи, които ще изтекат през идните месеци.

Досега в Закона за извънредното положение бе записано, че документите, които изтичат от 13 март 2020 до 31 октомври, се удължават с 6 месеца. Сега датата 31 октомври е заменена с 31 януари 2021.

Със законопроекта се създава възможност за българските граждани, чиито паспорти и лични карти са с удължена валидност, да могат в условията на пандемия от Ковид-19 да напуснат държавата, в която пребивават и да се завърнат в България.

Предвижда се чужденец, който е влязъл на територията на страната по законоустановения ред, да може да напусне България в рамките на удължения срок на валидност на документа за самоличност и при условие, че му е осигурен транзит до държавата на крайната му дестинация.

The post Удължават срока за смяна на личните документи appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!