BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличиха с 45 бройките за студенти по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“

Министерският съвет утвърди промяна във формата на обучение и в броя на приеманите студенти по специалността от регулираните професии „Право“.

С писмо от министъра на правосъдието се подкрепя направено искане от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, за утвърждаване на 45 места за прием на студенти по специалност „Право“ в задочно обучение.

Към определените през май 2019 г. места за субсидирано от държавата обучение за редовна форма се добавят 45 и местата за задочно обучение стават 95. Срещу заплащане в държавни висши училища се утвърждават 100 места в задочна форма на обучение, а в частните висши училища – 200 места за задочно обучение.

Предлаганата промяна е в следствие на приети изменения и допълнения на нормативни документи, с които предвиденото обучение по специалността „Право“ от учебната 2019-година да се провежда само в редовна форма на обучение, се отлага за учебната 2020-2021 година. С прието през юли 2019 г. допълнение на Постановление № 64 на МС/ 25.03.2016 г., се предоставя и друга възможност за висшите училища, които обучават по специалност „Право“.

 

The post Увеличиха с 45 бройките за студенти по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!