BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търговци предлагат белина като лекарство – чудо, която се оказва смъртоносна

2111955449

У нас за продажба се предлага разредена белина като лекарство-чудо. Опасните химикали се разпространяват като средство за лечение на рак, аутизъм, проблеми с бъбреците и още куп други заболявания, показва разследване на bTV.

Светослав Стаматов от Бургас забърква “чудните разтвори” в дома си и ги продава. Клиентите му са хора, които търсят лечение на тежки заболявания от всякакво естество. Трудно е да се сетите за болест, за която не се предлагат продуктите. Шишенцата се поръчват по телефона.

Екип на телевизията се свърза с търговеца. Той препоръчва продукта си с думите:

“Чисти вируси, бактерии, гъбички, паразити и възпаления. Пиете го осем пъти на ден и впръсквате два пъти”.

Пред апартамента му в Бургас, вече пред камера, обаче мъжът отрече да продава лекарства. По думите му продуктът “пречиства вода”.

По-късно днес се очаква позицията на химици и експерти от Министерството на здравеопазването за веществото и колко опасно за здравето може да бъде то.

Полиция и прокуратура затвориха лаборатория за белина „чудо”, предлагана като лекарство срещу рак и аутизъм. Miracle Mineral Solution (MMS) е опасен химикал, чието действие е сходно, но дори по-опасно от това на белината. Уеб сайтът, който предлага този препарат, беше закрит в момента, в който търговците разбраха за разследването.

За „Тази сутрин” главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че продуктът е незаконен и няма произход, а човекът, който го продава, няма никаква лекарска квалификация.

Експертът заяви, че себестойността на продукта е равна на стотинки, а в уеб страницата той се продава срещу 45 лв. за 200 мл. След акция на РЗИ–Бургас и полицията са иззети опасните препарати от лабораторията в Бургас.

По думите на лекаря, само в САЩ са починали 7 души от подобни препарати, а стотици други са получили сериозни здравословни проблеми. Много хора отказват да подадат сигнал след употреба на подобни химикали, защото или се срамуват или не вярват на традиционната медицина.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!