BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туристи подновяват резервациите си за Банско

Първите индикации за вече активен зимен туризъм са подновените резервации при хотелиерите, заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин в ефира на БНР. Заради мерките срещу пандемията обаче ще има и загубени пазари.

По думите му първите гости на курорта са българи, но има и такива от съседни държави. Макар по-рано днес на долната лифт станция да се бяха събрали малки групи от туристи, всички гости на курорта са спазвали с лекота ограничителните мерки и не са се образували опашки.

Въпреки че в крайна сметка правителството взе решение да отвори ресторантите към хотелите и да пусне съоръженията в ски зоната, от Съюза на туристическия бизнес смятат, че се допуснаха две грешки, които удариха бранша – закъснелите ограничителни мерки, които според тях трябваше да се въведат още през ноември. Продължаването на работата на местата за настаняване без възможност за изхранване на гостите също е повлияло негативно на нивата на резервациите.

„Беше половинчата и неработеща мярка“, обобщи Бистрин, който поясни, че в момента ресторантите към хотелите се готвят за отваряне, въпреки че времето за набиране на персонал и договори за доставки е било инфарктно кратко.

The post Туристи подновяват резервациите си за Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!