BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туризъм по време на пандемия: Втори труден сезон се очертава в Банско

От днес до 21 декември затварят заведенията в цялата страна. С началото на зимния сезон и предстоящия студентски празник туристическият бранш в Банско ще претърпи сериозни загуби. Втори труден сезон се очертава за курорта, след като и в края на миналия беше затворен за две седмици.

„Адаптираме се към ситуацията, хотелите ще работят и създаваме организация да предоставим на гостите една добра услуга. Апелираме за преразглеждане на заповедта за ресторантите, особено към обекти за настаняване. Не смятам, че е релевантно 15 човека да се съберат на частно парти в една стая и тези 15 човека да са в ресторант с 50 места, настанени при спазване на ограниченията“, заяви представител на туристическия бранш в града в предаването „Тази събота“.

„Ски спортът е един от най-безопасните. Всички са с предпазни средства, спортът се практикува на открито.

Спазваме всички мерки, имаме единни правила за европейските курорти“, посочи тя.

По думите й основните приходи на хората в Банско идват от туризъм, това ново затваряне ще доведе до сериозна криза.

Юлия Попова, собственик на заведение, посочи, че наистина Банско е отличник в спазването на мерките. Тук живеем отговорни хора, заяви тя.

„За наемателите, които са взели обекти, ще е най-тежко. За нас, които сме местни, не е толкова зле. Резервациите са много плахи, но ще изтърпим периода. Въпросът е да имаме яснота след това какво се случва“, заяви тя.

The post Туризъм по време на пандемия: Втори труден сезон се очертава в Банско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!