BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тунел Железница отново остана без осветление

Осветлението в тунел „Железница“ отново не работи. Този път обаче тъмна е само част от съоръжението, в средата. Това пречи на шофьорите, тъй като през деня очите им трудно се адаптират към тъмнината в тунела. Не липсват и водачи, които не включват задължителните дневни светлини и на практика в тунела не се забелязват, което е опасно за участниците в движението.

От няколко месеца преди тунел „Железница“ са поставени предупредителни табели, за това, че осветлението вътре не работи. Пътуващи се оплакват, че ситуацията с тунелите в Кресненското дефиле не е по-различна.

„В половината тунел светят лампите, другата половина явно са ги пропуснали“, каза Иван Колчаков.

„Със сигурност не е осветено, мисля, че само в единия тунел тук, първия или втория, ще ви излъжа има осветление, в другите няма“, заяви Данаил Иванов.

Според данни на МВР от началото на годината до сега в тунел „Железница“ са станали две катастрофи без жертви.

Според шофьори светлоотразителите, които представляват допълнителен ориентир, са мръсни и това повишава риска от произшествия.

„В случая, когато осветлението в някаква част на тунела не работи, е съществена предпоставка за ПТП, първо в тунела, в последствие и при излизането, защото може няколко секунди водачът на практика да е със силно ограничено зрение“, подчерта експертът от Института по пътна безопасност Георги Гълъбов.

Хората, които често използват маршрута, смятат, че за да се намалят произшествията, час по-скоро е необходимо да се пусне в движение новоизграденият участък от автомагистрала Струма.

„Не знам още колко катастрофи трябва да станат, за да се вземат някакви мерки“, коментира Иван Колчаков.

От Областно пътно управление – Благоевград обясниха, че са подали необходимите доклади до Агенция „Пътна инфраструктура“. От там трябва да бъдат отпуснати средства за ремонт на повредените осветителни тела или за купуване и монтаж на нови. От Пътната агенция за сега не дават отговор кога ще се случи това.\bnt

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!