BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Троянски проход е затворен поради снегонавявания

425 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

За снегопочистване временно е ограничен тежкотоварният трафик над 12 т по първокласния път Е-79 Враца – Мездра. За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“. В област Смолян е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала” и „Рожен“, както и по път II-37 Батак – Доспат, път III-197 Доспат – Борино – Тешел – Девин; път III-864 Проглед – Пампорово – Стойките; път III-866 Девин-Михалково.

The post Троянски проход е затворен поради снегонавявания appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!