BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три избора пред жителите на шест села в Благоевградско

В деня на парламентарните и президентски избори – 14 ноември, жителите на шест села в община Благоевград ще си избират и кметските наместници.

Назначаването на наместници от общинския кмет винаги е било повод за съмнение в лични симпатии и обвързаности и често е предизвиквало негодувание сред жителите на малките населени места. Има много примери, в които кметският наместник изобщо не живее в селото, рядко стои в кметството и не решава проблемите на хората. Но получава заплата, дори да е пенсионер, което също не е рядкост.

С такива проблеми се сблъска и новият кмет на Благоевград Илко Стоянов, който беше затрупан с жалби от хората в малките населени места, неприпознаващи кметските наместници като свои представители. Така дойде решението хората да си изберат кой да е кметски наместник, без това да противоречи на Изборния кодекс, и да го направят в деня, в който ще гласуват за президент и парламент.

В повечето населени места вече се проведоха срещи, на които беше разяснена идеята и процедурата.

Кметът на Благоевград беше категоричен, че ще назначи за кметски наместник този, който хората са избрали, като подчерта, че това е не само тяхно право, но и отговорност.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!