BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Триметрови вълни и дънни ями по морето през следващите дни

Черно море ще се разбунтува през следващите дни. Очаква се вълните да стигат до три метра, съобщават от групата за морски прогнози към НИМХ, предаде Монитор. Вълнението се определя основно от посоката на вятъра, който днес ще е североизточен и ще вдигне вълна по брега.

Плажуващите ще трябва да внимават много и за мъртвото вълнение, което по това време на годината се появява на почти всички место по нашето крайбрежие. Местните го наричат сулоган.

Ако при между високите вълни се появи място със спокойна вода, точно там не бива да се влиза, защото течението дърпа навътре в морето. То действа около стотина метра и след това действието му намалява.

При силно вълнение се появяват и дънни ями, за които също трябва внимава и да се изпълняват указанията на спасителите, тъй като те забелязват проблемните места по брега.

The post Триметрови вълни и дънни ями по морето през следващите дни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!