BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима депутати на „Продължаваме промяната“ Благоевград влизат в 47-ото Народно събрание

Благоевград избра промяната с Андрей Гюров, Владимир Табутов и Екатерина Димитрушева. Тримата ще бъдат част от 47-ото Народно събрание.

22 791 хиляди жители на област Благоевград дадоха своя глас за „Продължаваме промяната“.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ за Благоевград Андрей Гюров получи 2236 от гласувалите с преференции в областта, а бизнесменът и втори в листата Владимир Табутов събра 1224 от предпочитанията на избирателите.

След официалните резултати на ЦИК, Андрей Гюрова коментира изборната надпревара така:

„Две думи – гордост и признателност. Гордост, че Благоевград избра промяната в наше лице. Признателност на екипа от доброволци, с който работихме неотлъчно един месец. Сблъскахме се със зависимостите и страховете на хората от региона, но и познахме надеждите им. Пътувахме, говорехме и накрая мисля, че успявахме да убедим. Беше огромно изпитание, но и радостта от победата е съизмеримо голяма. Благодаря на всеки един човек, който ни повярва и ни подкрепи! Оптимист съм за нашето бъдеще.“.

Личният мотив на бизнесменът Владимир Табутов да се включи в политиката е

да направи всичко възможно българите да се гордеят с произхода си.

„Българският народ е много по-задружен и ангажиран отколкото си представях. Хората възприеха каузата ни с много надежда и ни подкрепиха. Желанието за промяна е истинско.“

Юристът Екатерина Димитрушева оцени изборната кампания с думите: „Резултатът доказа, че в България има активни и будни граждани, които могат да се обединят в името на положителната промяна. Това ни мотивира и вдъхновява за бъдещето и ни прави по-отговорни.“

Малко повече от месец след началото на предизборната кампания тримата бъдещи депутати осъзнават огромната отговорност, с която се нагърбват.

„Още при първите стъпки осъзнах, че има една положителна енергия в хората, която просто е чакала да бъде поведена. Ние всички сме имали нужда единствено от начален порив. Събрахме колектив от чудесни, мотивирани хора, с които показахме какво означава екипност и устрем. Лесно беше да припознаем нашата кауза и цел. Каузата – бъдеще за децата ни в България, целта – победа на изборите. Елементът, който ме изненада най-много, беше вдъхновението. То е нещо, което не можеш да култивираш и контролираш. То просто се случва! Вдъхновението, с което нашият екип работеше за Промяната, вероятно е било почувствано от всички наши избиратели. Именно тази смесица от прекрасен екип, работещ с кауза и вдъхновение, доведе до познатия ви вече резултат и аз съм безкрайно благодарен на хората, които направиха това възможно.“, споделя Андрей Гюров.

И тримата са категорични, че изборите не са приключили все още.

„Неделя е последната битка на статуквото срещу промяната и трябва да се мобилизираме да я спечелим.“, споделя Владимир Табутов.

Андрей Гюров добавя: Парламентарните избори отминаха, но президентският балотаж предстои. Не сме президентска партия, но оценяваме изборът на Румен Радев да работи за промяната на България и искаме да го подкрепим. От другата страна е проф. Герджиков , който смята, че прокуратурата и КПКОHПИ с г-н Гешев и г-н Цацаров работят добре. Не трябва да позволяваме току-що прекъснатата връзка на ГЕРБ с властта, да бъде възстановена. Оттам нататък, най-наложителните стъпки са съставяне на стабилно правителство, приемане на бюджет 2022, ефективно управление на здравната и енергийна кризи, реформи в съдебна система и нулева толерантност към корупцията.“

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!