BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима в ареста за трафик на хероин през ГКПП Кулата

Днес съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо три лица, привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Делото е започнало след проведена специализирана полицейска операция на територията на община Петрич. Разследващите разполагали с оперативна информация за криминално проявени лица, занимаващи се с трафик на хероин от България за Гърция и за планирано предстоящо пренасяне.

Сутринта на 03.06.2020 г., на трасе „Изходящи автомобили“ на ГКПП Кулата – Промахон, е бил спрян за проверка товарен автомобил м. „Пежо“, управляван от И.Н. В пакет за влажни кърпи, сложен в ниша в МПС, разследващите са открили кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви тест то е реагирало на хероин. Теглото му възлиза на 369 грама.

Извършени са били претърсвания и изземвания в няколко жилища в гр. Петрич. В тях са били намерени още около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати.

Към наказателна отговорност са били привлечени лицата Т.О., И.Н., Е.Д. и В.Т. Всеки от участниците в престъпната схема имал конкретна роля и изпълнявал определени функции. В.Т. понастоящем се намира в затворническо общежитие, където изтърпява наказание за трафик на наркотици. Именно той бил лицето, от когото била поръчвана дрога от чужбина, а осигуряването й било организирано от неговите съучастници – другите обвиняеми по делото.

Разследването продължава.

The post Трима в ареста за трафик на хероин през ГКПП Кулата appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!