BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Традиционният празник на виното в Делчево ще се проведе на 1 и 2 февруари

Традиционният празник на виното в село Делчево тази година ще се проведе на 1 и 2 февруари 2020 година /събота и неделя/. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. 

В събота, 1 февруари, в Делчовския хан, ще се състои конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14:00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.  

На 2 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 11.00 часа, на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, фолклорни групи от селата Мосомище, Баничан и Абланица, мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“ и фолклорна група „Росна китка“ гр. Гоце Делчев. 

Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.  

За всички, които не разполагат със собствен превоз е организиран транспорт за 10 февруари /неделя/, в 9:00 часа от бившия магазин Валан.

The post Традиционният празник на виното в Делчево ще се проведе на 1 и 2 февруари appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!