BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Теснолинейката от Септември за Добринище се удари в скала

От 15:30 ч. е преустановено движението на влакове в участъка от теснопътната линия между гарите Цветино и Аврамово поради паднала скална маса непосредствено след тунел 16. По тази причина пътнически влак № 16105 от Септември за Добринище престоява в тунела, след като локомотивът на композицията се е ударил в скалната маса на излизане от тунела.

От съображения за сигурност пътниците са останали на място във вагоните на влака. След разчистване на скалната маса около локомотива от аварийните екипи на БДЖ и НКЖИ ще бъдат предприети действия по изтегляне на композицията обратно в гара Велинград. За целта е изпратен помощен локомотив от Велинград, който да изтегли влака, тъй като участъка не е достъпен за осигуряване на алтернативен транспорт.

До възстановяване на движението пътниците от влаковете, които се движат по теснопътната жп линия ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Велинград и Аврамово.

The post Теснолинейката от Септември за Добринище се удари в скала appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!