BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Температурите падат, застудяване и по високите места очакваме сняг

Днес ще е облачно и с умерен северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има слаби валежи, в Предбалкана и високите полета от сняг, а по поречието на Дунав и в Югоизточна България – от дъжд. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в източните райони до 10°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и продължава да се повишава, сочи справка в сайта на НИМХ.

Над Черноморието ще e предимно облачно, в южните райони със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина и там ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

В неделяс лънцето ще се покаже, но сутринта ще е особено студено. В много райони на Дунавската равнина и в Западна България температурите ще са около и под нулата, създавайки рискови ситуации по пътищата.

Неделята обаче ще е по-топла от съботата с температури от 5° до 10-11°.

Последната седмица от ноември ще е сравнително тиха, без валежи. Първите 2-3 дни сутрините ще са студени с отрицателни температури в Дунавската равнина и Западна България. През деня обаче слънцето ще сгрява до стойности между 5 и 10 градуса.

От средата на седмицата нататък ще има условия за мъгли привечер, нощем и рано сутрин, като в района около река Дунав видимостта ще е ниска най-дълго.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!