BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Със 150 тона вода дневно мият улиците на Благоевград

Над 70 служители на общинската фирма по чистота в Благоевград се включват активно по поддръжката на зелената инфраструктура на общината. 14 бригади са разпределени първоначално по най-невралгичните участъци в града, каза в интервю за Радио Благоевград управителят на общинското звено, инж. Васил Бачев. От „Биострой“ продължават и с масираното измиване на уличната мрежа.

От днес се активизира дейността по подрязване на дърветата и освежаване на тревните площи на територията на община Благоевград. Усилията са насочени най-вече към избуялата и опасна растителност, която може да създаде предпоставки и за инциденти, каза управителят на „Биострой“, инж. Васил Бачев.

Той не скри факта, че е имало момент, в който пространството около парк Бачиново е било позанемарено. Сега обаче,  ситуацията е коренно различна. Почистени са всички участъци, както и пешеходната зона в посока тенискортовете и бейзболното игрище.

Продължава почистването на затревените и паркови зони по всички градски квартали. Вече са на ход и пет автомашини, които са започнали измиването на уличната мрежа.

Над 150 т. вода се изразходват в хигиенизирането на улиците. Снабдяването става единствено и само от реката, подчерта шефът на „Биострой“. Той допълни, че една част от добитата зелена отпадъчна маса се предава за изхранване на животните в благоевградския Зоопарк, а останалата се компостира.

Васил Бачев коментира и най-щекотливата за предприятието тема, с възрастта на автопарка. Според него в близките месеци се очакват два нови тежкотоварни автомобила. Предстои подновяване и на сметосъбирачните машини.

The post Със 150 тона вода дневно мият улиците на Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!