BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сформират сборни групи в детските градини в община Благоевград през август

От днес до 31 август детските градини на територията на община Благоевград ще работят с деца, но чрез формирани сборни групи. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград, цитирани от „Фокус” . В издадена заповед от кмета инж. Румен Томов се посочва, че директорите на детските градини ще определят броя на групите, които трябва да бъдат сформирани, както и на персоналът, който ще работи в тях.

За родителите е важно да знаят, че пет от детските градини в общината, които се намират в няколко села, преустановяват дейността си до края на месеца по заповед на кмета инж. Томов. Детските градини, които няма да работят през лятото, са в селата Покровник, Изгрев, Зелен Дол, Церово и Рилци.

Все пак за родителите или настойниците на децата е създадена възможност за обучение. След подаване на молба, децата ще бъдат препращани към сформираните сборни групи в Детска градина „Синчец”, Детска градина „Детелина”, Детска градина „Детски свят”, Детска градина „Детски свят” и Детска градина „Усмивка”.

Родителите, които не са заявили желанието си децата им да посещават детските градини, които ще работят със сборни групи на територията на Община Благоевград до края на месец август, няма да заплащат такси.

The post Сформират сборни групи в детските градини в община Благоевград през август appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!