BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специален статут за парк „Бачиново“, чист въздух и нова индустриална зона искат от местната коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО)

Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) очерта приоритетите, за които ще работят бъдещите ѝ общински съветници. Акцентите в работата в Общински съвет – Благоевград представи водачът на листата на Коалицията и председател на местния парламент в Благоевград Радослав Тасков по време на официалното представяне на кандидатите за общински съветници.

Като основна задача пред местната власт Радослав Тасков посочи изграждането на нова индустриална зона, която да привлече инвеститори в Благоевград, да доведе до разкриване на нови работни места, а от там и до повишаване жизнения стандарт на населението. „Като председател на Общински съвет – Благоевград трябва да кажа, че работата ни в тази посока не е спирала. Големият проблем, с който се сблъскваме до момента обаче, е свързан с липсата на достатъчно големи общински терени, които да бъдат предоставени на инвеститорите. На този етап вече имаме ясно изградена визия как може да се случи това и нашата задача като бъдещи общински съветници е да направим така, че община Благоевград да бъде готова да посрещне нови работодатели“, каза Тасков.

Важен приоритет за Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) е разрешаване на проблема с чистотата на атмосферния въздух. Общинските съветници от коалицията вече разработват нова Наредба за чистотата на въздуха, налагаща контрол на всички производствени комини, изготвяне на Програма за подмяна на печките с твърдо гориво с алтернативи като пелети и газ, въвеждане на нулеви данъци за електромобили.

„Младите семейства също са във фокуса ни, защото те са бъдещето на нашия град и те са тези, които най-много заслужават подкрепа за по-добър старт“, каза още по време на събитието Радослав Тасков. Като приоритет в работата си кандидатите за съветници с номер 68 в бюлетината са заложили задължително подпомагане на млади семейства – предоставяне на еднократна помощ за новородено от общинския бюджет и при нужда, настаняване с предимство в общинско жилище. Целта е ясна – задържане на младите хора в Благоевград, повишаване на раждаемостта и осигуряване на спокойствие за всяко младо семейство.

Кварталите и селата на Благоевград също са в приоритетите на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО). За ж.к. „Еленово“, ж.к. „Ален мак“, ж.к. „Струмско“, ж.к. „Запад“, кв. „Грамада“, районите около Джамията и болницата е предвидена подмяна на улични настилки, обновяване и изграждане на тротоари, облагородяване на зелени площи и околоблокови пространства. С цел осигуряване на безпроблемно движение на пътните транспортни средства, прецизиране на процеса на паркиране в динамичните централни зони и осигуряване на спокойствие на живеещите в ЦГЧ е предвидено и предложение за оптимизация на „Синя зона“. Изграждане на спортни и детски площадки, зони за отдих, подмяна на улични настилки, изграждане на нови резервоари за питейна вода и превръщането им в по-привлекателно място за живот и почивка пък е заложено като акцент в работата на съветниците по отношение на селата в община Благоевград.

„Специален статут на парк „Бачиново! Край на нерегламентираните масови сбирки, силна музика и шум, навлизане на каруци и селскостопански животни на територията на парка. Това е друг важен акцент и проблем, който години наред тормози жителите на Благоевград и ние знаем как да го разрешим – чрез нова Наредба за обществен ред и сигурност, осигуряване на денонощна паркова охрана и видеонаблюдение в района и бързи и реални наказания за нарушителите“. Това каза председателят на СДС – Благоевград Давид Сукалински, който също е част от листата с кандидати за общински съветници от Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО). Пред присъстващите в залата Сукалински изложи и възможностите за превръщане на ски център „Картала“ в зимен курорт с национално значение чрез изграждане на необходимата съпътстваща инфраструктура, като основен ремонт на пътя Благоевград – Бодрост, паркинги, места за настаняване. Засегната беше и темата за създаване на по-добри професионални възможности за младите хора чрез посредничество от страна на Общината между образователните институции и бизнеса.

По време на събитието председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков благодари на всички кандидати за съветници, че са приели поканата да участват в листата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО). „Убеден съм, че всеки един от 33-мата колеги е достоен да бъде избран за общински съветник. Образовани, ерудирани, авторитетни и амбициозни – това сме ние“, каза Тасков. Под номер 68 в интегралната бюлетина за съветници са събрани знакови имена за Благоевград и млади хора с визия за развитието на Благоевград. Сред тях са Радослав Тасков, председател на ОбС – Благоевград, известният хирург д-р Владимир Таковски, директорът на „Общинска банка“ – Благоевград Захари Хаджийски, председателят на СДС – Благоевград и преподавател по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Давид Сукалински, досегашните общински съветници Гергана Муртова, Славина Гелишева и Васил Димитров, очният лекар д-р Йордан Тумбев, адвокатите Йорданка Стойчева и Теодор Тошев, зам.-директорът на III-то ОУ Васил Чолаков,  строителният предприемач Петър Байкушев, собственикът на най-голямата таксиметрова компания в града „О кей такси“ Росен Начев, собственикът на Телевизия „Родина“ и пазител на българските традиции Владимир Руйчев, бившият директор на НОИ – Благоевград Антоанета Станишева, предприемачите Венцислав Калайджиев и Иван Манов, бившият директор на цигарената фабрика в Благоевград Димитър Димитров, застрахователят и собственик на автосервиз Явор Матеев и икономистът Динко Трайков, строителният инженер Калин Бучински, застрахователят Райко Десподски, учителите Стефан Сотиров и Костадин Михов, и лицето на младото поколение Димитър Огнянски. Част от листата на Коалицията са финансистът Мариян Гривчев и Марта Стойчева-Ридарска, която има семеен транспортен бизнес, представителят на Българска демократична общност за Благоевград Росен Йорданов, социалният педагог Мила Петрова, ресторантьорът Таня Купенова, дългогодишният секретар на СДС – Благоевград Елена Димитрова и кметът на село Падеш Валери Качулски. Местна коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) е с номер 68 в интегралната бюлетина за съветници.

* Предизборна публикация

The post Специален статут за парк „Бачиново“, чист въздух и нова индустриална зона искат от местната коалиция ЕНП (ЕНП-СДС-БДО) appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!