BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Случаят „Шейново”: Спряха разследването за разменените бебета

Досъдебното производство за разменените бебета е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура след запитване на NOVA.

„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни, производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата до NOVA. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетеля, сред които майките на разменените бебета, акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза. Отправено е запитване до болницата, относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Към делото са приложени и справки от Столичната регионална здравна инспекция  и от дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община. От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болницата, се казва в съобщение на Прокуратурата.

В единственото си интервю – само пред NOVA, майката заяви, че при изписването набързо са й били пъхнати документите от служители на болницата.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!