BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След договорка с Урсула фон дер Лайен от МС демонтираха микрофоните на журналистите

8BB64D51-325F-4483-84F0-47E7E8651800_w1023_r1_s

С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко Борисов и новия председател на Европейската комисия Урсула ван дер Лайен в София, съобщи в петък порталът на „Дарик“ радио.

„Няма да има въпроси, за да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което все още не е решено окончателно“, отсече министър- председателят. Борисов обясни това като любезност.

За да бъде спазен ангажиментът от българската страна, че няма да има въпроси от журналистите, служители на Министерския съвет демонтираха микрофоните в залата за пресконференции на институцията.

До момента много протоколни срещи са приключвали без пресконференция за медиите, а само с изявления за журналисти, но досега крути мерки като демонтаж на част от озвучителната система в МС не е имало. Снимка с липсващите микрофони предизвика вълна от негативни реакции във Фейсбук.

Потърсени за коментар, от Правителствената информационна служба заявиха пред Свободна Европа, че демонтажът се е наложил заради старата озвучителна система в Министерския съвет, която не позволява изключване на микрофоните. Оттам обясниха още, че между екипите на Борисов и Урсула фон дер Лайен е било предварително уточнено, че срещата с медиите ще бъде само под формата на изявление. Това е било съобщено и на самите медии. Основният мотив е, че тя е избрана, но все още не е встъпила в длъжност и не би могла да навлиза в подробности за разговорите, които води.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!