BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скенер с висока резолюция беше монтиран в болницата в Петрич

В продължение на общинската здравна политика и след детайлно обсъждане на въпроса с медиците в база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ е закупен скенер за Рентгеново отделение. Апаратът е с изключително добра резолюция и позволява на лекарите да имат по-пълна картина за състоянието на преглежданите пациенти. Има необходимата гаранция, преминати са успешно всички тестове, а по мнението на специалистите работи отлично като визуализация. Това беше потвърдено и от рентгенолога д-р Апостолов, който подчерта, че скенерът позволява голяма точност в диагностиката на Ковид- пневномиите, като показва началните промени в белите дробове, каквито рентгена не успява да улови.

С апарата ще бъде възможна и диагностика на цяло тяло. Д-р Апостолов допълни, че дневно между 80 -130 пациенти минават пред Рентгеново отделение, което отчита огромна натовареност в работата. Финансирането за скенера е изцяло със средства от общинския бюджет, след като Комисията по бюджет към Об С взе решение сумата от 240 хил. лв. да бъде препотвърдена в бюджета за догодина.

Следващата седмица ще бъдат получени нови рециклатори от затворен тип за болницата, които имат 99% бактерицидна активност. Кметът Димитър Бръчков съобщи, че се работи усилено за решаване на проблема и с медицинските кадри – вече има подписан договор с лекар от София – рентгенолог, който идва в Петрич, за да помага в отделението, както и нов договор с анестезиолог.

Кметът Бръчков информира също, че е заявена и напълно оборудвана линейка за нуждите на болницата в Петрич. След съгласуване с ръководството на болницата линейката ще бъде закупена със средства от бюджета на Общината и на болницата – по 40 хил лв. Линейката разполага с необходимото оборудване за транспортиране на тежки случаи на далечни разстояния, както и за ежедневното обслужване в рамките на община Петрич на пациентите. Това е потвърдено от лекарите тук, които са запознати с оборудването на линейката.

The post Скенер с висока резолюция беше монтиран в болницата в Петрич appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!