BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силен вятър, валежи и гръмотевици в много райони на страната

В събота над страната ще преобладава облачно и дъждовно време. Предимно в Западна и Централна България ще има валежи, придружени от гръмотевици. На места валежите ще са значителни. Ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде в крайните североизточни райони.

Ще духа умерен до силен вятър, в планините ще бъде с пориви до 24-27 м/с. Дневните температури ще се понижат в западните райони и ще бъдат около 20-22 градуса, а в източните райони ще бъдат високи – около 30-32. През нощта срещу неделя ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

За по-голямата част от страната е в сила жълт код за силен и поривист южен вятър с пориви 20-24 м/сек, а за областите Перник и Кюстендил и за валежи.

В 7 области от страната е в сила оранжев код. За областите, обхващащи Предбалкана (Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново) предупреждението е за фьон с пориви до 27 м/сек, а за областите – Благоевград, Смолян и Кърджали предупреждението е и за значителни валежи, достигащи на места до 30-50 л/кв.м.

В неделя температурите ще бъдат между 20 и 25 градуса, до 26-27 в Централна и Източна България, в София около 20 градуса. /БГНЕС

The post Силен вятър, валежи и гръмотевици в много райони на страната appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!