BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Серията от слънчеви и горещи дни продължава

Серията от слънчеви и горещи дни продължава. Така ще изпратим месец август и ще посрещнем септември. Не са изключени на изолирани места краткотрайни валежи с гръмотевици, но като цяло се очертава спокойно време с много слънце и високи температури – до 32-33 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.

През следващите поне 10 дни ще се наслаждаваме на меко и приятно лято, подходящо както за море, така и за планина. Не се очаква в този период сериозна промяна в синоптичната обстановка над цяла Източна Европа.

Това хубаво време се дължи на мощен антициклон, разположен над Украйна и Южна Русия. И в страната от североизток ще духа вятър, който освен по морето, ще усещаме и във вътрешността на страната.

Около 3-4 септември ще има евентуално влошаване на времето, а за малко и захлаждане. Температурите ще се понижат, но не сериозно. От северозапад ще проникне малко по-хладен въздух.

След това до около 7-8 и даже 10 септември ще бъде хубаво и слънчево време.

The post Серията от слънчеви и горещи дни продължава appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!