BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сезонът в Слънчев бряг започва на 1 юни

От 1 юни започва официално сезонът в курорта “Слънчев бряг”. Към този момент работят само четири хотела, информира bTV.

Един от тези хотели работи при строги мерки за безопасност. Входът се пръска с препарат при всяко преминаване на турист.

Туристите са само българи и заемат около 30% от капацитета на хотела. От месеци собственикът работи по реорганизацията на хотела, за да отговори на новите мерки на здравните власти.

В местата за хранене има паравани, които отделят масите една от друга. Блок масите не са на самообслужване, както досега. Гостите посочват, а готвачите сервират на всеки по отделно.

В хотела има 300 стаи за гости, а обслужващият персонал е межди 180 и 200 души. За да заработят такива хотели, трябва да имат категорични резервации от големи туроператори, че ще запълнят голяма част от капацитета им. Миналата година хотелът е отворил месец по-рано и то с почти 100% заетост от чужди туристи от Унгария, Полша и Словения.

Аквапаркът в „Слънчев бряг“ още не знае как и дали ще работи, тъй като разходите за експлоатацията му са големи. Затова собствениците чакат да стартират чартърните полети. Подобна е ситуацията и при големите хотели.

The post Сезонът в Слънчев бряг започва на 1 юни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!