BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Свалят цените в зимните курорти заради по-слабия сезон

Зимните курортите отчитат значително по-слаб сезон от миналия. Заради по-малките приходи, хотели и концесионери намалиха цените за април в опит да привлекат българските туристи. Обилният снеговалеж от последните дни засега им помага. През април в Банско ще работят съвсем малко хотели, но пък всички те са обявили промоции.

„Вече има спад на цените, по-ниски са отколкото в пика на сезона. Като проценти може би е в порядъка на 20-30 процента. Единственото, което предлагаме в момента са ските и базата за настаняване, СПА-центровете са затворени, изхранването е по стаите, което не е много комфортно, но все пак е вариант”, каза Надежда Атанасова, която е мениджър в хотел пред Нова телевизия.

Ресторантите и храната обаче не са най-важното за априлските туристи в Банско. „Останали са действително само хората, които идват да карат ски”, посочва Атанасова.

За туристи през пролетната ваканция са готови и в Спасителната служба. Оттам за пореден път призовават хората да се наслаждават на ските само в очертаните писти, защото извън тях в момента е изключително опасно. „Почти всички улеи са пълни със сняг и през последните дни е все така мъгливо. Никога туристът или скиорът не може да разбере кога е в зоната на лавината, за да не я предизвика и да стане най-лошото”, заяви Петко Панамски от ПСС – Банско.

Сезонът в Банско ще бъде закрит в средата на април. Дотогава в курорта гарантират отлични условия за ски.

The post Свалят цените в зимните курорти заради по-слабия сезон appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!