BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Радев: Ако ще строим бензиностанции като магистрали – не, мерси

Снимка: БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев посети Института по растителни и генетични ресурси „Константин Малков“ в Садово.

Пред журналисти след това той заяви, че строителството на държавни бензиностанции, ако се случва така, както се правят магистрали и язовири у нас, не трябва да се извършва.“Вместо да строим 100 бензиностанции, по – добре да направим център за технологии и иновации за нашите деца„, посъветва Радев.

Президентът коментира и намаляването на ДДС за ресторанти и туризъм на 9%. По думите му трябва да има цялостен подход, който да е справедлив и да не се действа на парче.

„Кризата с COVID-19 изведе на преден план въпросът за хранителната безопасност.

Българите не трябва да разчитат на внос за прехрана.

Земята ни е благодатна, трябва да заложим на нашата наука и на трапезата на всеки е редно да има български продукт„, заяви Радев и добави, че трябва да има ясни и справедливи критерии за субсидиите. „Трябва да направим така, че да възобновим нашата агро наука„, добави той.

Относно отхлабването на мерките, държавният глава Румен Радев заяви, че отдавна е призовавал за план с ясни критерии за излизане от кризата заради COVID-19.

 

 

 

Източник:novini.bg

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!