BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ: Запазва се тенденцията за намаляване на новите случаи на COVID-19 в Благоевградско

Запазва се тенденцията за намаляване на новите случаи от COVID – 19 в област Благоевград. За миналата седмица те са 505, което е с около 150 случая по-малко в сравнение с предходния седемдневен период“ – съобщи за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция Благоевград, която допълни, че за изминалото денонощие новорегистрираните заболели са 102-ма.

От тях най-много са в областния център – 38, следвани от Сандански – 5, Гоце Делчев – 4, Петрич – 3, Разлог, Симитли и Якоруда – по 2. Хоспитализирани в момента са 339 лица, от тях 13 са на интензивно лечение. Излекуваните вече са над 10 хиляди и те за пореден път са повече от заболелите. Намалява и броят на заразените медици.

„Това вероятно се дължи на факта, че много голям процент от хората, които са на първа линия вече са имунизирани“ – каза още д-р Мончева, която увери, че в РЗИ получават по-големи количества ваксини на „Пфайзер“ и „Модерна“, които се насочват най-напред към разкритите в областта имунизационни кабинети и след това към общопрактикуващите лекари. „Надявам се, че и личните лекари вече ще получават достатъчно количество ваксини, така че да имунизират пациентските си листи“.

„През последната година се научихме да пазим своето и здравето на околните – с други думи – станахме по-отговорни“- смята д-р Манчева, която препоръча да продължаваме стриктно да спазваме противоепидемичните мерки, защото „вирусът го има и ще го има още дълго сред нас“.

The post РЗИ: Запазва се тенденцията за намаляване на новите случаи на COVID-19 в Благоевградско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!