BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтът на магистрала “Струма” може да продължи поне месец и половина

Ремонтът на магистрала “Струма” в района на Дупница ще продължи поне месец и половина. Такава прогноза направи инж. Марин Гергов от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. По думите му има необходимост да се сменя бетон, а на него му трябва време да набере якост. Той е категоричен, че мостът трябва да бъде възстановен трайно.

В близост има и подстанция на електроразпределително дружество. Ако пожарът беше засегнал и нея, цяла Дупница и селата около града са щели да останат без ток. Към този момент трафикът в района е спокоен. Въведена е временна организация на движението в посока граничен пунк „Кулата”. Това съобщи пред NOVA инспектор Ивайло Паунов от „Пътна полиция”.

„Ограничението е от километър 50 автомобилопотокът се насочва през главен път Е-79 и при пътен възел „Кочериново” се влива в магистрала „Струма””, обясни инспектор Паунов.

Той уточни, че по обходния маршрут има ограничение от 50 километра в час. Ще се следи и за спазване на това ограничение.

Ще има и допълнителна сигнализация. Засилен е трафикът в района на Кресна.

А жителите на селата Джерман и Усойка ще бъдат обезспокоени от натоварения трафик заради пренасочването на движението.

The post Ремонтът на магистрала “Струма” може да продължи поне месец и половина appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!