BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първо уволнение в МВР

Освободен е административният секретар на министерството

Административният секретар на МВР Бойко Славчев е освободен от длъжност. Причината е придобита възраст за пенсия, се казва в официалната позиция.

Славчев заема длъжността от повече от 6 години, като преди това е работил в БОРКОР в Министерския съвет. В периода 2009-2013 г. е бил началник на кабинета на тогавашния вътрешен Цветан Цветанов.

Славчев е основният свидетел по разследването на сделката с покупката на джипове „Грейт Уол“ от секретаря по антикорупция на президента Румен Радев Пламен Узунов, докато бе служебен вътрешен министър в първия кабинет, съставен от държавния глава през 2017 г., пише „24 часа„.

Сделката с европейски средства се разследва от прокуратурата.

Служители от МВР пък са били изпратени в дома на шефа на инспектората на министерството Николай Гешев, за да му връчат заповед за уволнение. Гешев е в болнични, съобщава още изданието.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!