BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи сигнали за нередности в изборния ден в Пиринско

В офиса на ГЕРБ – Сандански са получени множество оплаквания от граждани срещу кмета на село Дебрене Ивайло Мицев, който е провеждал агитация в изборния ден в полза на ПП ВМРО – Българско национално движение. Това се казва в жалба на ГЕРБ-Сандански, внесена в Районна избирателна комисия – Благоевград.

Според жалбата кметът извършва превоз на жителите от селата Лески, Бождово, Дебрене, Голям Цалим и Малък Цалим с автомобила си и в превозното средство раздава агитационни материали на упоменатата политическа сила.

„Дейността му може да бъде характеризирана и като притискане и заплашване на избирателите, защото устно е забранил на хората да отиват сами до урните, а само с неговия превоз. С последното очевидно се опитва да се упражни контрол върху свободното право на избор”, се казва още в сигнала.

The post Първи сигнали за нередности в изборния ден в Пиринско appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!