BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пускат поетапно пистите в Банско до седмица

Този петък трябваше официално да бъде открит поредния зимен сезон в курорта Банско, но заради пандемията и ограничителните мерки, нямаше тържества и туристи в зимната перла на Балканите.

Въпреки това кабинката бе пусната на дневна цена на картата от 28 лева. Всеки, който иска може да иде в планината на разходка. Пистите поетапно ще бъдат пуснати до седмица. В момента оръдията работят на пълен режим и произвеждат изкуствен сняг за пистите, пише “Труд”.

В курорта се спазват всички противоепидемични мерки. В кабинката се влиза с маска, само по трима . Дезинфекция се прави след всеки курс.

Банско е пусто и празно, не работят заведенията и хотелите. Браншът се надява след 20-декември сезона да стартира с пълна сила. Ще разчитат основно на български туристи, казаха хотелиери.  Те не крият разочарованието си,че ще пропуснат най-силния месец декември за тях. И се надяват на помощ от държавата. Няма и резервации за празниците.

The post Пускат поетапно пистите в Банско до седмица appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!