BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Георги Михайлов в Банско: БСП трябва да стане първа политическа сила в областта и страната

„БСП трябва да стане първа политическа сила както в Първи МИР Благоевград, така и в цяла България“ това каза по време на предизборни срещи в Банско водачът на листата на „БСП за България“ в областта проф. Георги Михайлов. Според него, това е възможно поради няколко основни причини. Първата е, че България значително изостава като член на ЕС по всички показатели в сравнение с останалите държави. Втората причина е, че БСП в рамките на три календарни години, анализирайки ситуацията в страната започна да създава програма за управление започвайки чрез „Визия за България“. Тази програма беше много добре прецизирана и сега представлява управленската платформа на партията. „Третата сериозна причина е, че управляващите са загубили своя капацитет на управление и доверието на нацията. Цялостното отношение на българската нация към тях е негативно в момента“, заяви проф. Георги Михайлов. Той бе категоричен, че негативизмът се е формирал не за месец или два, а в течение на години през които управляващите не са доказали, че могат успешно да ръководят една пълноправна европейска държава. „Те са загубили връзка с нас, българските граждани, смятайки че управляват страната перфектно. Партия, която няма реална представа за живота, който тече в страната, безспорно е осъдена на неуспех“, заяви още водачът на червената листа в Пиринско.
Според проф. Михайлов, хората до голяма степен са загубили доверие в това управление по времето на кризата с Ковид 19, заради самото управление на кризата, безхаберието и направените груби грешки. Като една от тях проф. Михайлов посочи блокирането на Банско в началото на кризата с коронавируса.

Друга такава грешка е свалянето на отговорността за вземането на решение от страна на правителството и прехвърлянето й към районните здравни инспекции. „ Да не говорим за кризата в образованието – оставиха стотици хиляди деца без училище, което не направи нито една европейска държава в такъв мащаб“, каза още проф. Георги Михайлов.

На откриване на кампанията в Банско присъстваха още кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ в Първи МИР Благоевград – Светлана Шаренкова, Емил Колевичин, Славчо Попов, Богдан Боцев, Валери Миленков, както и двамата кандидати за депутати от град Банско – Димитър Юнчов и Владимир Баряков.

„Ние сме обречени на успех и трябва да победим на 4-ти април, за да я има България. Трябва да си върнем държавността и да си върнем свободата. Сегашният модел на управление обрече България да бъде последна в ЕС“, заяви проф.Светлана Шаренкова.
Кандидатът за народен представител от Банско Димитър Юнчов начерта своите лични приоритети. Един от тях е всеки човек в областта да има възможност да сподели своя проблем пред народния представител, независимо от своята партийна принадлежност. „Хората имат проблеми и те трябва да могат да стигнат до народните представители, за да се намери разрешение за тях“, категоричен бе Юнчов. Той допълни също, че ще работи усилено и за запазване конкурентноспособността на микро предприятията в България. „400 000 са фирмите в страната, които имат между 9 и 50 работника. Това е гръбнакът на икономиката на държавата. Аз съм в този бранш и мога да кажа, че по отношение подпомагането на малкия бизнес нищо не е направено от управляващите в момента“, категоричен бе кандидатът за народен представител Димитър Юнчов.
Всички кандидат-депутати на „БСП за България”, които бяха в Банско, се поклониха пред делото и паметта на Никола Вапцаров и Паисий Хилендарски, като поставиха цветя пред техните паметници в града.

The post Проф. Георги Михайлов в Банско: БСП трябва да стане първа политическа сила в областта и страната appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!