BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокурори ще проверят информация за двама души от списъка на Петков

 

Във връзка с водена от Върховна касационна прокуратура проверка относно предоставен списък от министър-председателя Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, получените данни от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП по отношение на 2 от лицата, ведно с медийните публикации, са изпратени на компетентните прокуратури, съобщават от ПРБ.

По отношение на лицето А.М., санкционирано по глобалния закон „Магнитски“, е установено, че в Софийската градска прокуратура се води досъдебно производство за укриване и избягване на данъчни задължения. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със статиите, са изпратени по компетентност в СГП за преценка за присъединяване на същите към доказателствената съвкупност по делото, заявяват от Прокуратурата.

Спрямо А.М. Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла в Окръжния съд обвинителен акт за неправомерно получаване на средства от фондове на Европейския съюз.

По отношение на второто лице – В.Б., е установено, че е един от санкционираните български граждани по глобалния закон „Магнитски“. Той е привлечен в качеството на обвиняем по наблюдавани досъдебни производства от Специализираната прокуратура , с оглед на което материалите от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, касаещи В.Б., и медийните публикации, са изпратени в Специализираната прокуратура по компетентност.

За последващи действия в хода на водената във ВКП проверка българската общественост ще бъде своевременно информирана, заявяват от ПРБ.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!