BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата освежава автопарка

След Гешев, явно ще има нови коли и за обвинителите

Прокуратурата продава 14 броя употребявани автомобили. Това е второ потвърждение на изнесеното преди дни – при обсъждане на бюджета на държавното обвинение – че ще има нови коли за прокурори и следователи.

По-точно обяви го Боян Магдалинчев пó-миналия понеделник, когато представяше колко пари ще поиска съдебната система от Министерството на финансите за 2021 г. и последващите две. Тогава представляващият ВСС отбеляза, че за разлика от самите кадровици и съдилищата, прокуратурата не е получавала нови коли. И затова й се полагат.

Това не са колите от най-висок клас, които ведомството на Иван Гешев вече поиска и за които многократно се писа – сред тях има два броя последен модел „Фолксваген Туарег“ – при изрично посочено изискване за мощност над 410 конски сили, те са се уцелили точно 421 к.с. Ясно е за кого са предназначени…

Новото, което днес се вижда, е че има търг за разпродажба на 14 броя стари автомобили. Офертите се от Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана Пловдив, Специализираната прокуратура и др. и са за „Форд Фокус“, старички „Волво С40“, „Мерцедес“-и С180 и Е200 и т.н. (документите са заключени, освен ако не си участник в търга, б.р.).

Ако се съди по предоставения имейл за контакти, търга движи Ясен Тодоров. Той обаче не е следователят, който бе острие на мнозинството от предишния ВСС, а после се върна в Националното следствие. Съвпадение на имената е.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!