BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прогноза за времето 31 май 2021

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Днес облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има краткотрайни, на места в Централна и Източна България временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, има условия за градушки. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в Рило-Родопската област – временно интензивни и значителни по количество. Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 17-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!