BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверяват случая с починал гръцки студент у нас

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка по случая с починалия 23-годишен гръцки студент по медицина у нас, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

За фаталния инцидент се разбра от публикации в гръцките медии след сигнал от бащата на младия мъж, който е лекар.

Според разказа на бащата синът му е бил ваксиниран на 22 февруари с AstraZeneca в България, а 10 дни по-късно получава първи оплаквания – гастроентерит (стомашно-чревно възпаление). Симптомите не отминали в следващите 5 дни младият мъж е постъпил в болница.

23-годишният пациент е приет в „Пирогов“ в начало на месеца, младият мъж развива сепсис, тромбоза и умира.

„Смъртта му е приченена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка“, коментира случая пред Нова телевизия шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Фаталният случая коментира и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. „Това, което знаем, е, че има проблем с този студент от травма в главата – от падане вкъщи“, здравният министър.

По думите му името на гръцкия студент и неговият личен номер на чужденец не фигурират в системата за ваксинация у нас. „Това показва, че в България на него не му е поставена ваксина. Но това са първоначалните данни. Ще изчакаме да завърши проверката и ще огласим цялата информация. Съболезнования на близките на момчето“, каза още проф. Ангелов.

The post Проверяват случая с починал гръцки студент у нас appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!