BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Провереният покрай визита на Гешев детски център „Биберон“ се оказа кръчма

… И не са я проверявали заради Гешев

При вчерашното посещение на главния прокурор Иван Гешев в Силистра при проведена акция е проверен за акцизни стоки не детски център „Биберон“, а питейно заведение със същото име… А такъв детски център изобщо не съществува по документи, пък и не е проверен заради Гешев.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата, след като вчера местните правоохранителни органи станаха обект на доста шеги и намеци за пренатягане пред „началството“.

А информацията, че се извършват претърсване и изземване от Икономическа полиция дойде от „Силистренски бряг“, пред който говори собственичката на детския център.

Както е известно, в момента Иван Гешев е в период, освен на борба с битовата престъпност и на обиколки и срещи из петте апелативни района на страната. И още – посещението му е било по повод…

„… разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра, като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.“

Ето и съобщението на пресцентъра на прокуратурата едно към едно:

По повод вчерашни публикации в медии, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“, позовавайки се на информация,  публикувана в „Силистренски бряг“, съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в Кафе-аперитив с детски център в гр. Силистра и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев в града на 11.08.2020 г., Дирекция „Публична комуникация“ заявява следното:

–        Провереният обект Кафе-аперитив не е детски център по смисъла на Наредба 1 от 2009 година, а е питейно заведение;

–        В хода на операцията на МВР, проведена в гр. Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува;

–        Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка;

–        Посещението на главния прокурор Иван Гешев в гр. Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден.

Дирекция „Публична комуникация“ не отрича правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приема опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.

Има и съобщение на ОП-Силистра.

Във връзка с медийни публикации в редица електронни издания относно посещението на Главният прокурор на Република България Иван Гешев в гр. Силистра, Окръжна прокуратура-Силистра прави следното опровержение:

В рамките на посещението на Иван Гешев в гр. Силистра, РП-Силистра и ОП-Силистра не са участвали или извършвали действия по разследването по образувани досъдебни производства в сочения за „обискиран“ „детски център“. ОП-Силистра е осъществявала единствено методическо наблюдение по отношение на провеждащата се на 11.08.2020 г. Специализирана полицейска операция на територията на Област Силистра.

С „Уточнение“ излезе и МВР

На 11.08.2020 г. на територията на град Силистра е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, включително установяване на акцизни стоки без бандерол. Действията са наблюдавани от Окръжна прокуратура – Силистра. В хода на операцията са били проверени десетки обекти. Не отговарят на истината твърдения, че обект на проверка е бил и детски център. За продажба на акцизни стоки, подлежащи на контрол, е проверен кафе-аперитив, носещ идентично наименование с това на парти-център. Призоваваме медиите да бъдат коректни в поднасянето на информацията за дейността на органите на МВР и да не подвеждат обществеността със спекулативни и неверни данни и твърдения.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!