BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прекратиха процедурата за избор на европрокурори от България

Прокурорската колегия реши на днешното си заседание да прекрати процедурата за избор на европейски делегирани прокурори от България.

Причината е, че няма друг кандидат, от досегашната процедура, който да е получил шест или повече гласа подкрепа, както е разписано в правилата досега, и съответно от колегията не могат да изпратят веднага нови кандидатури към Европейската прокуратура.

Членовете на колегията коментираха, че преди да се прекрати процедурата и решението да влезе в сила, не може да започне нова.

Те решиха, след като това стане, да обсъдят въпроса дали ще започне нова процедура за подбор на кандидати и налага ли се промяна в правилата за избор.

Европейската прокуратура, която започна работа на 1 юни, отхвърли шест от общо десетте избрани и предложени от България делегирани прокурори. Причината е, че те не отговарят на съответните изисквания.

„Положението в Румъния е същото като в България“, заяви Стефан Петров от Прокурорската колегия. Той съобщи, че в Румъния от предложените 15 делегирани прокурори са избрани 6, а за останалите 9 в момента до 27 юни се провежда конкурс по подаване отново на документи, а после предстои избор.

Източник:БТА

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!