BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ

Заместник-ректорите на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д.изк. Йордан Гошев, доц. д-р Иванка Станкова и доц. д-р Ицка Дерижан се срещнаха с ръководството на Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

Основните въпроси поставени от председателя на НПСС Даниел Парушев (УНСС), заместник-председателя Лидия Даскалова (СУ „Св. Климент Охридски“), Нора Ангелова (ХТМУ) и Стоян Иванов (Колеж по туризъм в Благоевград) бяха свързани с обучението от дистанция по време на пандемия, студентските общежития, както и с провеждането на семестриалните и държавните изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“.
Въпроси и препоръки отправиха също председателят и заместник-председателите на Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Али Мисанков, Иван Лесов и Емил Терзиев.

Заместник-ректорът по образователните дейности доц. д-р Ицка Дерижан отбеляза, че ръководството на университета е изключително удовлетворено от усилията и работата на студентите. Тя подчерта, че процесът на обучение в условията на електронно обучение е бил двустранен, за което заслуга имат както студентите, така и преподавателите.

„За радост, когато обявиха извънредното положение, в университета вече имаше три платформи, които работеха. Те бяха базата, върху която ние успяхме да се настроим бързо за обучението от дистанция“, отбеляза още доц. Дерижан.

Заместник-ректорът по научноизследователската работа и докторантското развитие доц. д-р Иванка Станкова сподели, че за студентите, които се обучават в специалности като „Химия“ и „Медицинска химия“ лабораторните упражнения са изключително важни, затова те няма да бъдат пропуснати, а ще се проведат през месец септември.
По време на срещата ръководството на университета отбеляза още, че за улеснение на кандидат-студентите конкурсните изпити се провеждат онлайн, по същия начин ще се осъществят и семестриалните изпити, присъствени ще бъдат само държавните изпити.
Лидия Даскалова от Софийския университет и Нора Ангелова от ХТМУ споделиха, че са впечатлени от материалната база на Югозападния университет.

Председателят на НПСС Даниел Парушев отбеляза, че отзивите за специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ са много добри и отправи въпроси към ръководството, свързани с приема в специалността, провеждането на семестриалните и държавните изпити. Той поздрави и Студентския съвет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ за активната работа.
Доц. д-р Иванка Станкова благодари на представителите на Националното представителство на студентските съвети и отправи покана към тях за следваща среща, на която да бъдат обсъдени добри практики от различните висши училища в страната.

The post Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!