BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Преди празниците: Засилват проверките за нерегламентирани превози

ИА „Автомобилна администрация“ засилва контрола на нерегламентираните превози на пътници и товари по време на коледните и новогодишните празници. Съвместно с Министерството на вътрешните работи и НАП започват проверки в различни райони на страната и по граничните пунктове.

Съвместният контрол с органите на МВР започва от утре, като са предвидени дежурства в курортите във връзка със студентския празник. Проверките преди коледните и новогодишните празници ще се осъществяват в различни интервали от време в отделните териториални структури на ИА „Автомобилна администрация“.

От началото на годината досега при контрол на пътя са констатирани 174 случая на нерегламентиран превоз на пътници и товари, от които 75 са за леки автомобили, 6 на автобуси и 93 на товарни автомобили. За установените нарушения са съставени актове и са приложени принудителни административни мерки. Предвидените санкции в Закона за автомобилните превози са глоба от 2000 лв. и спиране от движение на превозното средство за срок до 12 месеца, чрез изземане на регистрационните табели и документите на автомобила.

Проверките на леките автомобили се осъществяват съвместно с МВР и други компетентни институции, тъй като инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ нямат законови правомощия да извършват самостоятелен контрол на леки автомобили, с изключение на таксиметровите.

Източник:Пресцентър на Министерство на транспорта

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!