BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предизборна политическа метла или разчистване на сметки във ВиК-Благоевград: Смениха инж. Росица Димитрова с Мартин Петров, член на ГЕРБ

Преди минути, според наш източник е освободена инж. Росица Димитрова от поста управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, на нейното място изненадващо ще „седне“ Мартин Петров, за който към момента е известно само, че е член на ГЕРБ и настоящ служител на ВиК- дружеството .

За рокадата в Дружеството се говори от седмици в Благоевград, като се спрягаха различни имена на хора, свързани със служебното правителство и БСП. Изненада се оказа обаче, че за неин заместник е избран член на партия ГЕРБ, чийто общински ръководител е и инж. Димитрова.

Все още не е ясно, какви са компетенциите и образованието на Петров, както и какви са мотивите за освобождаването на инж. Димитрова, която буквално изправи ВиК-Благоевград на крака, след като го пое  през 2014 година.

За момента е ясно само, че рокадата е планувана и зад действията на нейните ръководители, прозират политически интереси.

  • „ВиК“- Благоевград беше пример за провала в управлението на водите: огромни загуби на вода, десетки милиони дългове и раздути разходи до 2014 година.
  • Назначенията на управляващите дружеството се случваха без проведени конкурси.
  • През годините шефовете сключвали неизгодни договори, а състоянието на дружеството продължаваше да е лошо…

През 2014 година, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград пое нагоре и започна да се изправя на крака под ръководството на инж. Росица Димитрова, която бе назначена след проведен конкурс, което само по себе си бе нещо ново за това дружество.

Димитрова е инженер-химик и строителен инженер, с  квалификации в областта на управлението на инвестиционни проекти от ВиК оператори, икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла, професионален мениджмънт.

Участвала е в много световни и национални конференции, свързани с развитието на ВиК сектора и устойчиво опазване на природните ресурси.

 Във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград работи от 2010 г. а от м. септември 2014 година е негов управител. Дружеството има 4 регионални подразделения, екип от 540 души и предоставя водоснабдителна услуга на 11 общини от Благоевградска област, с население близо 200 000 души. Участвала е в множество световни и национални конференции, свързани с развитието на ВиК сектора, устойчиво опазване на природните ресурси и др.

Приоритет на инж. Димитрова през последните няколко години, след оздравяването на дружеството бе  консолидацията на ВиК Асоциацията. „Консолидацията е национална отговорност към всички наши потребители и възможност за над 300 хил. души, жители на  Благоевградска област, да получат правото да ползват качествени ВиК услуги. „, обяснява тя на всички в област Благоевград, но редица обстоятелства и не малко хора, систематично се опитваха да възпрепятстват консолидацията.

Очаквайте подробности!

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!