BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предават на съд кмета на село Дебрен за документни престъпления

съд

Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ф.В. за извършено от нея престъпление по чл. 309, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 26, ал. 1, чл. 308, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 3 от НК и срещу Т.Х. за престъпление по чл. 311, ал. 1 от НК.

Обвиняемата В. била осигурителен посредник на акционерно дружество, назначена с договор. Имала задължение да сключва от името и за сметка на фирмата договори за допълнително задължително пенсионно осигуряване в управляваните от дружеството пенсионни фондове, с лица, желаещи да сключат такива.

На 25.09.2017 г. в това свое качество Ф.В. изготвила заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуална партида в друг съответен фонд. В графите за заявител, ЕГН, лична карта и адрес обвиняемата записала личните данни на Е. Б. и собственоръчно положила подписа на осигуреното лице. Сложила му служебен номер и го подписала.

С този документ Ф.В. отишла при кмета на с. Дебрен – Т.Х. за удостоверяване на подписите в него, което било направено и същият бил регистриран в книгата за нотариални заверки.

След като заявлението било входирано в офиса на дружеството, В. съставила договор за допълнително задължително пенсионно осигуряване, като попълнила всички реквизити и положила подпис в графа „осигурено лице“.

С действията си обвиняемата Ф.В. целяла да докаже, че съществуващото правоотношение между Е.Б. и пенсионния фонд, в който се водело въпросното осигурено лице, се прекратява. Като резултат натрупаните суми по индивидуалната партида следвало да бъдат прехвърлени в универсален пенсионен фонд, чийто осигурителен посредник била обвиняемата.

Ф.В. подбудила Т.Х. да извърши престъпление в кръга на службата си, като да удостовери невярното обстоятелство, че подписът в частта „осигурено лице“ е положен от Е.Б., с цел да бъде използван този документ като доказателство.

В хода на образуваното досъдебно производство са били назначени графически експертизи, от които е видно, че документите са били попълнени, подписани и заверени от обвиняемите.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!