BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По 400 евро за трайно безработни в Гърция

Нова еднократна помощ в размер на 400 евро ще получат дългосрочно безработните в Гърция. Тя е предвидена в допълнителните мерки на правителството за незабавна и ефективна подкрепа за засегнатите от пандемията.

Изплащането на 400-те евро започна. Право на тях имат всички придобили статут на трайно безработни, т. е. имат над 12 месеца непрекъсната регистрирана безработица в периода от 1 март до 25 ноември 2020 г. и не са получили предишната еднократна финансова помощ от 400 евро, изплатена между април и май 2020 г. В тази категория попадат и много българи, които пребивават законно в Гърция и са регистрирани в местното бюро по труда, пише “Труд”.

Същевременно правителството изготвя още една мярка, целяща да привлече инвестиции в страната. Атина ще освободи от данъци в размер на 50% онези, които прехвърлят данъчната си регистрация от чужбина в Гърция.

Междувременно Европа се подготвя за предстоящите коледни и новогодишни празници, за които в много държави ще продължат да важат ограничителни мерки срещу COVID-19.

В Испания няма да има големи партита и тържества, стана ясно от препоръките на правителството. Което освен това съветва и на църковните служби да не се пее, а да се използва предварително записана музика.
Британският премиер Борис Джонсън обяви падане на забраната за пътувания и събирания на семейства (до три на едно място) по Коледа, но предупреди, че за Нова година може да има нов локдаун.

The post По 400 евро за трайно безработни в Гърция appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!