BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По-ниски температури през уикенда

Потвърждават се прогнозите за съществено понижение на температурите през почивните дни, а в събота се очакват и превалявания, като освен дъжд, ще има и райони със сняг, вече не само в планините.

През нощта облачността в цялата страна ще се увеличи и утре ще бъде облачно, с минимални температури между минус 1° и 4°, на морския бряг – около 5° и максимални – в интервала от 2° до 10°, в София – едва около 3°. Ще има и валежи, предимно слаби и предимно от дъжд. В Предбалкана и високите полета преваляванията ще са от слаб сняг. Ще бъде и ветровито, с умерен северен вяътр.

Облачно ще е и в планините. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина, и там ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури по най-високите върхове ще са около минус 6 градуса, а в планинските ни курорти – от минус 5° на Алеко до около 2 градуса в Банско и Добринище. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България – все още от югозапад.

Облачно ще бъде и в много райони от Балканите. Сняг ще вали на места в Сърбия и в Северна Македония, а дъжд – в югоизточните райони от полуострова.

В по-голямата част от Европа утре ще преобладава слънчево време. Облачно, с валежи от дъжд и сняг ще в северните части от континента. Проливни валежи от дъжд се очакват в южните райони от Апенините.

У нас в неделя облачността бързо ще намалее и сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 4° и 1°. В понеделник облачността, временно ще се увеличи, но във вторник отново ще намалее. Очаква се и затопляне. В сряда в равнинните части от страната ще е мъгливо, но ще има и много райони със слънчеви часове, повече в планините.

The post По-ниски температури през уикенда appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!