BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията в Марикостиново крила жалби срещу кметския син, прокуратурата пък отказала да образува шест дела

Районното управление на полицията в Петрич скрило две жалби срещу сина на кметицата на село Марикостиново Гергана Тодорова, а прокуратурата отказала да образува досъдебни производства по шест преписки. Освен това държавното обвинение прекратило производства за закана за убийство. 

Това става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура в София, след като преди два дни бе възложена проверка на всички досъдебни производства, образувани срещу младежа, както и на всички преписки в районното управление на полицията.

В понеделник от Районната прокуратура в Благоевград съобщиха, че синът на кмета на петричкото село Марикостиново пребил мъж, въпреки че е в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело.

Според местни медии побойник многократно е престъпвал закона – предизвикал е катастрофа, след като е седнал зад волана пиян и дрогиран, нанесъл телесна повреда с нож, прострелял човек с незаконно оръжие и др.

Сега от държавното обвинение съобщават, че кметският син е привлечен като обвиняем и спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу него към настоящия момент са образувани общо десет преписки и досъдебни производства.

От проверката, извършена на място в Районно управление на полицията в Петрич, е установено наличие на архивирани две жалби, касаещи В.Т., за които не е уведомена компетентната прокуратура.

По шест от преписките, заведени по повод сигнали и жалби от различни лица за деянията (в т.ч. за побои, закани, грабеж), са постановени откази от образуване на досъдебни производства. Досъдебното производство, образувано за закана с убийство, е прекратено.

През ноември 2018 г. на В.Т. е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да шофира за срок от една година по дело за престъпление по транспорта.

Сега ще бъде осъществен контрол от Окръжната прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по приключените преписки и досъдебното производство, както и ще има произнасяне по архивираните в полицията преписки.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!