BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград

Иван Кацарски и Бранимир Митов разкритикуваха ръководството на Община Благоевград по отношение политиката им в направление „Култура“ от трибуната на ОбС-Благоевград, днес.

Организаторът на „Джумая фест“ в Благоевград Иван Кацарски заяви от трибуната на ОбС, че Благоевград е единствената община в България, която търси пари за ползване на общински площи, на които се организират културни мероприятия. Кацарски заяви, че месеци наред внесени искания за среща с кметското ръководство, на която да се обсъди бъдещето на културния живот в града, са оставени без развитие.

Всички фестивали и културни прояви в Благоевград са спрени, а нито една благоевградска организация не отговаря на изискванията, заложени от Общината, за организатор на фестивал „Милениум“. 400 000 лева заложи кметското ръководство на община Благоевград за провеждане на фестивала, а в същото време местни организатори на културни събития месеци наред, не знаят какво се случва с проектите им, спечелени по фонд „Култура“ на администрацията.

В изложението си, направено по повод определения наем от 360 лева за 100 кв. метра, които да ползва театъра за свои представления, ръководителят на театрална школа „Ер Малък“ и съорганизатор на фестивал „Талантино“ Бранимир Митов, определи действията на зам.-кмета Павлова и подчинените ѝ в общината като вредни за развитието на града.
Митов цитира общинска наредба, според която културните прояви в града се поставят на една нога с пазари, тържища и панаири, което е прецедент в цяла България. Искането му за оставка на Василиса Павлова беше посрещнато с овации от групата на ГЕРБ и част от останалите съветници в залата на Общински съвет.

Василиса Павлова отговори, че ще разпространи становището си по темата писмено.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!